Witamy na forum Dzikie.NET. Zanim się zarejestrujesz przeczytaj zasady panujące tutaj. Zapoznaj się również z FAQ
brakujący PART w archiwum RAR -da rade rozpakować?
logo

brakujący PART w archiwum RAR -da rade rozpakować?

nowy  reply
Autor Treść

Miasto: Wrocław
Wysłano 19-04-2010 o godzinie 10:08
Witam,

ściągnąłem film instruktażowy do oprogramowania, którego używam na co dzień w pracy, filmu szukałem dobrych kilka miesięcy, znalazłem, ściągnąłem prawie miesiąc.

11 partów. Niestety ostatni, ten 11 o wadze 30MB nie daje się ściągnąć

jest to obraz ISO, podzielony RARem na 11 części. Mam 10. Można to jakoś oszukać?

Bardzo zależy mi na tym DVD, nie musi być w całości, jakieś tam braki mogą być.

Oprogramowanie do niekompletnych filmów się już znajdzie.

Pozdrawiam,
Dell Precision M90

Win7 prof 64 bit
Do góry

Miasto: Gdańsk
Wysłano 19-04-2010 o godzinie 11:05
Obawiam się, że nie. Nie byłoby problemu, gdyby film był podzielony na części *.001, *.002 itp. za pomocą np. Hj split czy commandera. Wtedy brakująca część nie byłaby potrzebna do odtworzenia pozostałych. Jednak brak elementu archiwum rar to już poważniejsza sprawa.

Do góry

Wysłano 19-04-2010 o godzinie 11:33
a nie można tego jakoś oszukać? stworzyć jakiś wirtualny part? podzielić coś innego na 11 partów? i spróbować ten ostatni dołączyć?
Dell Precision M90

Win7 prof 64 bit
Do góry

Miasto: Gdańsk
Wysłano 19-04-2010 o godzinie 11:51
coś takiego dałoby się zrobić, gdyby w archiwum było wiele plików, a ten jeden brakujący part posiadał tylko kilka z nich. Wtedy one byłyby stracone, ale resztę mógłbyś otworzyć wprowadzając "zamiennik". Jednak tutaj masz jeden plik, bez brakującej części program raczej nie będzie potrafił wypakować całego pliku.

Do góry

Wysłano 21-04-2010 o godzinie 08:20
udało się.

rozpakowałem rarem to co miałem sciagniete - utowrzyl sie tymczasowy obraz ISO.
pojawil sie tez komunikat o wskazanie prakujacej czesci obrazu.

wypalilem tymczasowy obraz pliku na plyte, potem dalem anuluj - obraz znika z dysku.

wypalona plytke bezproblemu odtworzylem w stacjonarnym DVD usmiech.gif
Dell Precision M90

Win7 prof 64 bit
Do góry

nowy  reply

Pozycjonowanie - własne forum - Spis ciekawych stron - tarczyca - domy szkieletowe - pianka - dobre programy
(c) 2001-2007 Lynx-IT ; Design by Pepe2k ; CMS by Dziku & Pepe2k